2017. február 21., kedd

Közvélemény-kutatás! :)

Pár napja beszélgettem a főnökömmel, és kilyukadtunk a fordításnál. Arról beszéltünk, hogy ugye milyen időigényes, mennyi munkát kell belefektetni, hogy valami tényleg jó legyen. A végén pedig eljutottunk a bizonyos "ingyen" részhez és itt feldobott egy kérdést. Miért nem csinálnak a fordítók PayPal fiókot vagy miért nem használunk hirdetéseket az oldalainkon? Ez egy nagyon jó kérdés. Vajon miért nem?

A Google AdSense fiókkal lehetne ugyan hirdetéseket beszúrni az oldalainkra, viszont nekik ez ütközik az elveikkel így ha valaki jelentené nekik, hogy itt bizony copyright problémák vannak, egyből törölnék is a fiókot (jó esetben csak az AdSense fiókot rosszabban....). Ez egy alternatív mód a támogatásra mivel itt ti, nézők, nem fizettek csak kattintotok egy egy hirdetésre és mi pedig a Google-től kapjuk a pénzt. Viszont egy fordítói blogon nem megengedettek a hirdetések, pont azért mert innentől a fél-legális illegálissá változik. Átugrik nyereségszerzésbe ami pedig már végképp büntethető és büntetendő.


A PayPal fiók pedig...hát, nem is tudom. Persze önkéntes alapon menne, és így még azt se lehet ráhúzni, hogy nyerészkedés csak szín tiszta támogatás. De egy kicsit pofátlannak érzem a dolgot. :'D

Az egyik csoportban viszont tőletek hallottam ugyan ezt a felvetést! Ugyan ezt a kérdést feltettem a fordítóknak is. Viszont most a ti véleményeteket szeretném hallani. Mi a véleményetek erről?  Aki szeretné nyugodtan itt a poszt alatt leírhatja, hogy mit gondol, aki viszont nem szeretné publikusan annak itt lesz egy "kérdőív",  oda leírhatja mit gondol és csak én fogom látni senki más. :)

Jöhet hideg is meleg is.
Ui.: Valószínűleg bármit is írtok nem lesz bevezetve egyik fajta módszer sem. Ez csak egy kis kíváncsiskodás, mert szeretem hallania véleményeteket! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése