2017. december 25., hétfő

Feliratok lementése :)

Feliratok lementése Viki-ről
gyorsan és egyszerűen ;) 

Akkor ahogy ígértem itt van a feliratok lementése. Ehhez két módszert is mutatok, az egyik gyorsabb viszont  sajnos mostanában nem minden sorozatnál alkalmazható (lentebb ezt is láthatjátok, hogy mire gondolok), a másik kicsit kutakodóbb de ez szerintem biztonságosabb és egészen biztosan azt a feliratot kapjátok amit szeretnétek. :) 


Kezdjük a (talán)  gyorsabb módszerrel. Ehhez a DOWNSUB oldalra lesz szükség. 

1. lépés
Hasonlóan a videó lementéséhez, csak másoljátok be a linket a kijelölt mezőbe.  Ahogy látjátok, ez az oldal használható nem csak a vikis feliratokhoz, de akár youtube, naver vagy sok más oldal esetében is. 😃

2. lépés
Kattintsatok a letöltés gombra


3. lépés
Amint rányomtok a letöltés gombra, megjelennek a videóhoz elérhető feliratok. Itt válasszátok ki a magyart és kattintsatok rá.


4. lépés
Mentsétek el a feliratot ugyan oda ahol a videó is van. Figyeljetek arra, hogy a videó és a felirat neve egyezzen! A jó példát megint Lu Zhen szolgáltatja. 😊


És akkor most a kicsit bonyolultabb módszer. 


1. lépés
Menjetek fel a Viki-re, és ott kattintsatok annak a sorozatnak a részére amelyiket le szeretnétek tölteni. Fontos, hogy a magyar nyelv legyen beállítva! 



2. lépés
Jobb klikk a videó melletti szürke sávra. Itt kattintsatok rá a "Vizsgálat" gombra. Ekkor megjelenik a következő ablak a jobb oldalon. 



3. lépés
Itt kattintsatok a "Network" fülre, majd a keresőbe írjátok be, hogy "hu". Ezután frissítsétek az oldalt.


4. lépés
Amint frissítette az oldal magát, a jobb oldali fehér "fülben" megjelennek a következő fájlok. Itt válasszátok ki és kattintsatok duplán a "hu.vtt" kezdetű fájlra. 

Ekkor egy külön fülön megnyitja nektek a felirat fájl netes verzióját. Ez így néz ki. 


Itt ki kell jelölni az összes szöveget, teljesen az elejétől a végéig. Ezt pedig akár egy előre letöltött SRT  (felirat) fájlba, World használatával bemásolni. Ezután elmentitek azon a néven amin a videó is van és kész is. 😊 Ez azért is bonyolultabb, mert kell hozzá egy előre "odakészített" SRT fájl. Ezt beszerezhetitek az első módszer alkalmazásával is.  
És akkor itt a tökéletes példa az első módszer buktatójára, avagy mi a helyzet ha üres fájlt tölt le nekünk a DOWNSUB. 



Ha ilyen történik akkor tudjátok alkalmazni a második módszert...és hát így máris kéznél van egy üres SRT fájl. Vagy az első módszerhez hasonlóan működő másik oldalt tudom még ajánlani, ez a LilSubs Ugyan úgy kell használni, mint a downsub online felületét. 

12 megjegyzés:

  1. Micsoda segítség, köszönöm a sok fáradozásodat. BUÉK♥♥♥

    VálaszTörlés
  2. Kedves Alice,nagyon jó az útmutatás és értelmes de viszont az oldal nem működik,feliratokat letölteni nem lehet...miért?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melyik oldal nem működik? Nekem mind elérhető.

      Törlés
    2. Downsub nem működik a wikiröl nem lehet letölteni a feliratokat

      Törlés
    3. Bocsánat, hogy csak most válaszolok, most értem haza külföldről. Valóban igazad van, megnéztem és egyáltalán nem működik. Nem böngésző baj vagy ilyesmi, szerintem a viki valamit újított és "kisütötte" ezt az oldalt. SHaolin Bunny írt egy cikket a másik letöltő, a LilSub használatáról. Ezt belinkelem neked, hátha azzal sikerül. :) Minden esetre köszönöm, hogy szóltál a problémáról!!! :)
      link: http://shaolinbunny.blogspot.hu/2018/04/lilsubs-video-es-felirat-letolto.html

      Törlés
  3. kedves Alice azt esetleg lehetne tudni,hogy sorozat barátról le lehet valahogy szedni csak a feliratot? jó lenne ha arra is lenne valami
    köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hétvégén utána nézek neked de én még nem hallottam ról. :)

      Törlés
  4. köszi mert egy ismerősőm mondta,hogy ezzel amit felraktál lehetőséget le lehet menteni de nekem nem sikerült csak ezért kérdeztem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most kipróbáltam de nekem sem sikerült. Sajnos nem is találtam hozzá semmilyen programot amivel le lehetne.. :( Valószínűleg azért mert rengeteg megosztóra teszik fel, aztán van amelyiket talán viszi, van amelyiket nem :/

      Törlés
  5. Kedves Alice! Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldaladra és máris találtam magamnak egy nagy jó ki sorit, aminek a címe The Snow Queen. Itt az oldaladon néztem meg online, sajnos a 8. részt nem ismeri fel az indavideó. Próbáltam letölteni a feliratot, sajnos nem tudom letölteni. Ha lehetséges volna, akkor a Megára tegyék fel, mert onnan letudom tölteni. Nagyon tetszik a sorozat, nagyon jó választás volt. Köszuönöm S. Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva!

      Lecseréltem a linkeket. Kérlek próbáld meg most, hogy sikerül e. :) Mindenképpen javaslom neked is a reklámblokkoló beszerzését ha még nincs a gépeden. Ha szükséges, akkor tudok hozzá linket küldeni neked. :)

      Törlés