2017. november 19., vasárnap

Videók lementése ;)

Videók lementése Viki-ről, gyorsan és egyszerűen

Beszélgettünk a minap az egyik csoportban arról, hogy a letöltés nekünk huszonéveseknek már szinte a mindennapjaink részévé vált és ezért nem mindenki érti, hogy egy tőlünk idősebb embernek ez miért is nem megy ilyen könnyen (" hiszen csak két kattintás és  kész is van ").
Arra gondoltam, hogy habár sokunk honlapján megtalálhatjátok, én is készítek egy gyors, képes útmutatót ahhoz, hogy hogyan tudtok letölteni videókat.. Én a Viki-vel mutatom be ezt nektek, de ugyan így működik a YouTube, a DailyMotion és még sok más oldallal is. 😊
Én a letöltéshez a Telecharger oldalt használom. Ez egy biztonságos, egyszerűen kezelhető és jól működő oldal. Annyi a "hibája", hogy angolul van. 

Akkor lássuk lépésről lépésre a letöltést! 😊


1. lépés: 

Az első lépés mindig a link kimásolása az adott oldalról.




2 - 3. lépés:

Második lépésként másold be a linket az URL dobozkába. Itt használhatod a másolás - beillesztéshez a Ctrl + C - Ctrl + V billentyűzet parancsot vagy a jobb klikk Copy - Paste "egeres" változatot is.  😃

Harmadik lépésben annyit kell tenned, hogy az URL dobozka mellett található "Get download links" gombra kattintasz. 



4 - 5. lépés: 

Miután rákattintottál a "Get download links" gombra, egy ilyen ablak fog megjelenni neked. Itt ki tudod választani a videó formátumát is minőségét. Minden esetben az mp4 formátumot javaslom a legmagasabb minőséggel. Itt amint láthatod, MP4 formátumnál a 480P-t adja fel, mint legjobb minőség. Viki-s videóknál általában ez a legjobb ami az oldalon megtalálható. 
Ezt kiválasztod és rányomsz alul a "Generate download link" gombra.

Miután rákattintottál a gombra, látni fogod a kis felhőcskéket amint dolgoznak. Itt tölti majd be neked a letöltő linket is. Ez eltarthat pár másodpercig vagy legrosszabb esetben 1-1,5 percig.  





6. lépés: 

Elkészült a link a videóhoz. Kattints rá és már le is tudod tölteni a feliratot.  A Feliratot és a videót próbáljátok mindig egy helyre, egy adott mappába lementeni. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy égetés nélkül is nézni tudjátok a részeket. 





7. lépés:

Nem csak az a fontos, hogy egy mappában vagy egy helyen legyenek lementve a fájlok. Ha szeretnéd égetés nélkül is felirattal nézni az adott részt, akkor nevezd át a videót és a feliratot is úgy, hogy azonos legyen a két fájl neve. Itt akár egy plusz szóköz is iszonyat sokat tud számítani. A bekeretezett rész a ROSSZ minta, fentebb a sarokban láthatjátok a példát amit Lu Zhen szolgáltat most nekünk. 😜



8. lépés:

Ez a lépés a kedvencem! Itt ugyanis nincs már semmi teendő csak élvezni a sorozatot 😁

Nálam a Media Player Classic-ot láthatjátok a képen, de ez a módszer tesztelten működik a BS Player és a VLC lejátszókkal is. 



Remélem ezzel egy kicsit sikerült segítenem azoknak, akik újak vagy annyira nem gyakorlottak a letöltések terén. Persze mindenhol az a legjobb videó amit esetleg a fordító tölt fel nektek és ad hozzá elérhetőséget (pl.: MEGA vagy akár Google Drive), hiszen ezek ellenőrzött, vírusmentes oldalak. Ha viszont valahol nincs videó feltöltve, akkor talán ez az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb változat. 

Mindenkinek jó sorozatozást, filmezést kívánok! 😊


25 megjegyzés:

  1. És a feliratot hogy lehet??? köszi.

    VálaszTörlés
  2. Ha van rá igény akkor ahhoz is készítek egy bejegyzést a hétvégén :)

    VálaszTörlés
  3. Én nem gépen szeretném hanem Tvn pendrájvra rá lehetne tölteni ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevallom még nem próbáltam, de szerintem működnie kell ugyan úgy. Ha letöltöd a videót majd hozzá a feliratot és azonos néven mented el, majd teszed őket a pendrive-ra együtt akkor szerintem nem lesz baj :)

      Törlés
    2. Próbáltam le tölteni de nem lehet

      Törlés
    3. Melyik sorozatot szeretnéd letölteni? Milyen hibaüzenetet kaptál?

      Törlés
  4. Hwarangot akarom de bese tölti azt a letöltős oldalt úgy is akartam linket be másolom és ugy mp4 be de ugyse lehet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez érdekes. Megnéztem és nálam teljesen jól működik. Próbaként leszedtem az 5. részt és minden gond nélkül lejött. :O Amire még gondolni tudok az talán az, hogy a böngésződ nem támogatott. Szokott ilyen lenni Explorer vagy Fox használatakor. Ezeket használod esetleg?
      Illetve rémlik valami, mintha a 14. résznél probléma lett volna valóbban. Neked is azzal a résszel van baj?

      Ha továbbra sem megy és nem ez a baj akkor még a Lilsub oldalt tudom ajánlani. Tifa írt hozzá egy jó útmutatót, azt sem nehéz kezelni. :)
      http://www.lilsubs.com/#

      Segítség hozzá:
      http://shaolinbunny.blogspot.hu/2018/04/lilsubs-video-es-felirat-letolto.html

      Törlés
  5. Köszi a segítséget de inkb meg várom míg kész lesz az összes és megnézem

    VálaszTörlés
  6. Ennek nem udod mi a címe ? https://www.youtube.com/watch?v=svjSYU3CaWI&t=4s

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mirror of the witch. Azt hiszem van is magyar felirata :)

      Törlés
  7. Alice olyan kedves vagy, ahogy szájbarágósan elmagyarázol mindent a kezdőknek. Hálásak lehetnek Neked :)♥

    VálaszTörlés
  8. Nem tudod le fordítani: I'm not a Robot sorozatot ? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy tudom ahhoz már készült vagy éppen készül felirat. :) Vajandi oldaláról le tudod tölteni, itt találsz hozzá videót is. :)

      Link: https://vajandisub.wordpress.com/forditasaim/sorozatok/im-not-a-robot/

      Törlés
  9. Kedves Alice! köszönöm a segítséget a Viki letöltéshez. Ez működik. Szeretném megkérdezni, hogy a vikiről a feliratokat hogy kell letölteni.
    előre is köszönöm Márti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A felirat letöltéshez is csináltam egy hasonló kis képes segítséget, ezt itt megtalálod. :)

      Link: http://alicesubs.blogspot.com/2017/12/feliratok-lementese.html

      Ha még ezután is lenne kérdésed akkor szívesen segítek :)

      Törlés
  10. Nagyon szépen köszönöm az értékes informácíókat.

    VálaszTörlés
  11. Kedves Alice, én szoktam használni a Télécharger-t, akár angolul, akár franciául adta magát elő, de most maga ez tűnt el. És nem tudom visszavarázsolni. És eltűnt a Viki is, mint olyan. Hogyan lehetne visszaszerezni? Volt hozzá parancsikonom, de most csak ezt adja ki az oldal: Error 503: Backend unavailable ... Erre varrj gombot! Elnézést a zavarásért

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hétvégén készítek egy másik útmutatót, ha lesz egy pici időm, egy másik letöltőhöz. A Telecharger, mint ilyen oldal, megszűnt létezni, így már egy ideje lógok a bejegyzés átírásával. :) A vikivel viszont nem tudom, mi lehet a baj. Nekem rendesen működik. :O Nem lehet, hogy rossz linken próbáltad elérni? https://www.viki.com <- ez a helyes link

      Törlés
  12. Kedves Alice!
    Csak szólni szerettem volna, hogy az oldal aminél a viki-s linket be kell másolni, már megszűnt. Error 504-es hibát ír ki.
    Esetleg van rá valami megoldás?
    A tippet köszönöm egyébként, nagyon hasznos. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Dorawayo!
      Köszönöm, hogy jelezted, hétvégén cserélem a posztot, addig próbáld meg a Lilsubs oldalt. Az is könnyen használható. :)

      Törlés